Kleurrijke Abstracte Schilderijen door Nederlandse kunstenaar John DutchArt. Koop jouw eigen Statement Art rechtstreeks bij de kunstenaar.
Mand
Mand (0)
Depiction of the cosmos (100x70cm)
Categorie:
Available
Prijs:
1195 EUR
Composite:
1 schilderij
Hoofdkleur:
Zwart, wit, grijs, Metallic, Texturen (> 3mm)
Medium:
Houtpaneel
Formaat compositie:
Medium (> 0,47 m2)
Beschrijving

In het wetenschapsmuseum van Granada hoorde ik voor het eest van de Nebra sky disc, de oudste concrete afbeelding van de kosmos. Het gaf me de inspiratie voor dit schilderij.

 

De Nebra sky disc is een bronzen schijf met een diameter van circa 30 cm met een blauwgroene patina en ingelegd met gouden symbolen. Deze symbolen vertegenwoordigen de zon of volle maan, een maansikkel en sterren (inclusief een cluster van zeven sterren; de Pleiaden). De twee gouden bogen langs de zijkanten markeren de hoek tussen de zonnewendes.

 

De schijf is toegeschreven aan een vindplaats in het huidige Duitsland in de buurt van Nebra en werd door onderzoekers gedateerd in de Bronstijd (2300-1800 v.Chr.), hoewel ook een latere datering in de IJzertijd is voorgesteld. De Nebra sky disc toont de oudste concrete afbeelding van de kosmos die tot nu toe bekend is van waar ook ter wereld.

 

De schijf kan zowel een astronomisch instrument zijn als een voorwerp van religieuze betekenis. De blauwgroene patina van het brons kan een opzettelijk onderdeel van het originele artefact zijn geweest.

 

De vondst bevestigt opnieuw dat de mensen van de Europese bronstijd nauwkeurig de jaarlijkse loop van de zon en de hoek tussen de op- en ondergangspunten tijdens de zomer- en winterzonnewende hebben geobserveerd.

Indien je in de webwinkel niet kunt vinden wat je zoekt kijk dan eens in de galerie voor inspiratie.

Graag schilder ik in opdracht een schilderij in jouw voorkeurskleuren, maatvoering en stijl, passend bij jouw thuis of kantoor.

Geniet van inspirerende kleurrijke abstracte kunst, thuis of op kantoor.

 

 

Elk kunstwerk van mij is een origineel. Heb je een kunstwerk van mij, dan ben je gegarandeerd -exclusief- de enige die dit handgeschilderde schilderij heeft.

 

Vertrouw bij het kiezen van een schilderij op je onderbuikgevoel. Wil je eerst afstemmen, dan geef ik je graag mijn mening en advies.


 

Er is een kunstuitleen voor particulieren en een kunstuitleen voor bedrijven.

Webwinkel - Grote keuze uit beschikbare abstracte schilderijen

Authentieke en Originele Inspirerende Abstracte Kunst, altijd met Echtheidscertificaat

Om de afbeelding te vergroten, click op de afbeelding, en nogmaals om verder te vergroten.

John DutchArt is lid van JaKunst en is gouden lid van de Nederlandse Associatie voor Beeldende Kunstenaars.

Je kunt je schilderij direct kopen of via een renteloze kunstkoopregeling aanschaffen. Daarnaast kun je de schilderijen huren of huur-sparen waarbij je een spaartegoed opbouwt.

Bekijk alle koop- & huurmogelijkheden