Kleurrijke Abstracte Schilderijen. Koop Jouw eigen Statement Art rechtstreeks bij de kunstenaar.
Mand
Mand (0)
Peacock dare (93x73cm incl frame)
Categorie:
Available
Prijs:
945 EUR
Schilderijen per set:
1
Hoofdkleur:
Blauw, indigo, groen, Rood, geel, oranje, Paars, roze, Metallic of Epoxy, Texturen (> 3mm)
Medium:
Canvas
Formaat compositie:
Medium (> 0,47 m2)
Beschrijving

Pauwenveren bevatten bepaalde structuren die zeer zorgvuldig dicht bij elkaar zijn geplaatst, slechts een of tweehonderd nanometer van elkaar verwijderd.

Deze structuren bestaan ​​uit dezelfde bruine pigmenten als onze moedervlekken, maar het licht weerkaatst erin en eruit op zo'n manier dat het er blauw en glanzend uit komt in plaats van bruin.

De glans op de veren werkt als een zeepbel: een dun laagje zeep en water reflecteert het licht gericht. Hetzelfde gebeurt in al die dunne laagjes in een pauwenveer. Het glinsterende regenboogeffect is een kleur die wordt gecreëerd door de structuur van de zeep en het water, omdat ze geen pigment bevatten. De lichtreflectie in vogelveren is veel selectiever dan die in een zeepbel, daarom zien we maar één kleur. De lichtgolven kaatsen op elkaar af, wat ze kan verzwakken of versterken. Dit fenomeen wordt interferentie genoemd en vogels gebruiken het om perfecte optische signalen te creëren.

 

Voor mij als schilder is het niet mogelijk om met pigmenten zulke heldere kleuren te creëren.

Ik heb het geprobeerd met behulp van epoxy, en durf de pauw uit te dagen (vandaar de naam Peacock dare) voor de helderste kleuren.

 

Geïnspireerd door onderzoek gedaan door Pascal Freyer. Hij promoveerde onlangs op zijn onderzoek naar de verbazingwekkende gevederde fysica van vogels.

Indien je in de webwinkel niet kunt vinden wat je zoekt kijk dan eens in de galerie voor inspiratie.

Graag schilder ik in opdracht een schilderij in jouw voorkeurskleuren, maatvoering en stijl, passend bij jouw thuis of kantoor.

Geniet van inspirerende kleurrijke abstracte kunst, thuis of op kantoor.Elk kunstwerk van mij is een origineel. Of het een klein schilderij voor op de badkamer is, of een groot abstract schilderij voor in de woonkamer.

Heb je een kunstwerk van mij, dan ben je gegarandeerd -exclusief- de enige die dit handgeschilderde schilderij heeft.


Vertrouw bij het kiezen van een modern abstract schilderij op je onderbuikgevoel. Wil je eerst afstemmen, dan geef ik je graag mijn mening en advies.Er is een kunstuitleen voor particulieren en een kunstuitleen voor bedrijven.

Webwinkel - Grote keuze uit moderne abstracte schilderijen

Authentieke en Originele Inspirerende Abstracte Kunst, altijd met Echtheidscertificaat

Om de afbeelding te vergroten, click op de afbeelding, en nogmaals om verder te vergroten.

John DutchArt is lid van JaKunst en is gouden lid van de Nederlandse Associatie voor Beeldende Kunstenaars.

Je kunt je schilderij direct kopen of via een renteloze kunstkoopregeling aanschaffen. Daarnaast kun je de schilderijen huren of huur-sparen waarbij je een spaartegoed opbouwt.

Bekijk alle koop- & huurmogelijkheden