Kleurrijke Abstracte Schilderijen door Nederlandse kunstenaar John DutchArt. Koop jouw eigen Statement Art rechtstreeks bij de kunstenaar.
Mand
Mand (0)
Autumn equinox (73x93cm)
Categorie:
Available
Prijs:
895 EUR
Composite:
1 schilderij
Hoofdkleur:
Blauw, indigo, groen, Bruin, beige, Zwart, wit, grijs
Medium:
Canvas op frame
Formaat compositie:
Medium (> 0,47 m2)
Beschrijving

De zomer van 2021  liep op zijn einde, de herfst-equinox naderde. Al sta je tijdens de herfst equinox, dit jaar op 22 september, op de evenaar dan gaat de zon recht loodrecht over je heen. De zon komt dan precies in het oosten op en gaat precies in het westen onder.

Op de dag van de herfst-equinox wordt Mabon gevierd. Mabon is een herfstfeest, een dankfeest voor de laatste oogst. Met de komst van Mabon breekt een nieuwe periode aan. Een tijd om te ontspannen en uit te rusten van al het werk dat je de afgelopen tijd hebt verricht.

Tijdens Mabon worden ook vaak rituelen uitgevoerd, door heksen en pagans (Pagans believe that nature is sacred and that the natural cycles of birth, growth and death carry profoundly spiritual meanings). Het gaat er bij die rituelen veelal om dat je bewust stilstaat bij de komst van het najaar en dat je de komst van de herfst te viert.

 

Toen ik las over Mabon, de rituelen, de herfstkleuren en de zelfreflectie en bewustwording die een belangrijke rol spelen in de Mabon, raakte ik enorm geïnspireerd. De gevoelens in combinatie met kleuren en patronen die ik hierbij zie ben ik gaan vormgeven in een serie abstracte schilderijen refererend aan thema’s van de herfst-equinox en Mabon.

 

Autumn Equinox is het eerste schilderij uit de serie Autumn Equinox & Mabon.

 

Autumn Equinox

De herfst-equinox kondigt het najaar aan (equinox is Latijn voor ‘gelijke nacht’).

De zon staat precies loodrecht boven de evenaar. Deze dag wordt herfstequinox genoemd en valt in 2021 op 22 september, om precies te zijn om 21.20 uur Nederlandse tijd.

In de astronomie is de zomer officieel ten einde. Het najaar zal duren tot de winterzonnewende op 21 december. Daarna volgt de lente-equinox, die op haar buurt weer wordt gevolgd door de

zomerzonnewende.

Indien je in de webwinkel niet kunt vinden wat je zoekt kijk dan eens in de galerie voor inspiratie.

Graag schilder ik in opdracht een schilderij in jouw voorkeurskleuren, maatvoering en stijl, passend bij jouw thuis of kantoor.

Geniet van inspirerende kleurrijke abstracte kunst, thuis of op kantoor.

 

"The painting  looks amazing in every aspect. So happy with this eye catcher, it symbolises many things for us".

 

Elk kunstwerk van mij is een origineel. Heb je een kunstwerk van mij, dan ben je gegarandeerd -exclusief- de enige die dit handgeschilderde schilderij heeft.

 

Vertrouw bij het kiezen van een schilderij op je onderbuikgevoel. Wil je eerst afstemmen of mijn mening horen, dan geef ik je graag mijn mening en advies.

 

Exclusieve schilderijen kopen of huren is beide mogelijk. Er is een kunstuitleen voor particuilieren en een kunstuitleen voor bedrijven. Informeer naar de mogelijkheden.

Webwinkel - Grote keuze uit beschikbare abstracte schilderijen

Authentieke en Originele Inspirerende Abstracte Kunst, altijd met Echtheidscertificaat

Om de afbeelding te vergroten, click op de afbeelding, en nogmaals om verder te vergroten.

John DutchArt is lid van JaKunst en is gouden lid van de Nederlandse Associatie voor Beeldende Kunstenaars.