Kleurrijke Abstracte Schilderijen. Koop Jouw eigen Statement Art rechtstreeks bij de kunstenaar.
Mand
Mand (0)

Ontdek Fascinerende Kunst in Eindhoven

Het Van Abbemuseum, gevestigd in Eindhoven, is een museum dat zich richt op moderne en hedendaagse kunst. Het museum werd opgericht in 1936 en heeft sindsdien een rijke geschiedenis opgebouwd. De collectie van het Van Abbemuseum bestaat uit een diverse en uitgebreide verzameling moderne en hedendaagse kunstwerken.


Het museum organiseert regelmatig tentoonstellingen waarin verschillende thema's en stromingen binnen de kunst worden belicht. Bekende kunstenaars zoals Picasso, Mondriaan en Kandinsky hebben hun werken in dit museum tentoongesteld. Het Van Abbemuseum werkt ook samen met andere musea en kunstinstellingen over de hele wereld, waardoor er regelmatig internationale uitwisselingen plaatsvinden.

Street Art in de Berenkuil


Het dynamische Eindhoven is een levendige stad met een sterke focus op fascinerende kunst en cultuur. Eindhoven heeft veel te bieden voor kunstliefhebbers, van musea en galerieën tot evenementen en festivals.


Ontdek wat Eindhoven aan kunst te bieden heeft.

Design Academy Eindhoven - show

De Design Academy Eindhoven is een internationaal gerenommeerde designopleiding gevestigd in Eindhoven. Deze academie staat bekend om haar focus op innovatie en duurzaamheid, en stimuleert creativiteit en experiment in alle disciplines. Het is een broedplaats voor talentvolle studenten uit verschillende achtergronden en disciplines, die samenwerken met de industrie en het bedrijfsleven om vernieuwende ontwerpen te creëren.

Design Academy Eindhoven - logo

Jaarlijks organiseert de Design Academy Eindhoven de Graduation Show, waar baanbrekende ontwerpen worden gepresenteerd aan het publiek. Deze samenwerking tussen de academie, industrie en bedrijfsleven maakt van Eindhoven een bruisende stad op het gebied van kunst en design.

Vermaak van de bovenste plank

Eindhoven is een stad die bekend staat om haar bruisende kunstscene. Het jaarlijkse evenement Dutch Design Week trekt duizenden bezoekers naar de stad om te genieten van innovatieve kunst en design.

Het Van Abbemuseum biedt een breed scala aan tentoonstellingen en activiteiten voor kunstliefhebbers. Met haar moderne en eigentijdse collectie weet het museum keer op keer indruk te maken.

Daarnaast zijn er ook theaters in Eindhoven, zoals Parktheater en Effenaar, die regelmatig optredens van bekende artiesten en theatergezelschappen presenteren. Deze theaters zijn geliefd bij zowel locals als toeristen en zorgen voor een bruisend cultureel leven in de stad.

Een andere vorm van kunst die je in Eindhoven kunt bewonderen, is street art. De vele street art-werken verspreid door de stad zorgen voor een kleurrijk en levendig straatbeeld. Het is een ware traktatie voor de liefhebbers van urban art. 

Tot slot organiseert cultuurcentrum De Effenaar regelmatig concerten en clubavonden, waardoor Eindhoven ook een bruisend nachtleven heeft op het gebied van muziek en kunst.

Kortom, Eindhoven biedt vermaak van de bovenste plank voor iedere kunstliefhebber.

multifunctioneel poppodum Effenaar

Het Van Abbemuseum: moderne en hedendaagse kunst

Van AbbeMuseum Eindhoven

Daarnaast biedt het museum diverse educatieve programma's en activiteiten aan voor bezoekers van alle leeftijden. Zo kunnen bezoekers deelnemen aan workshops, lezingen en rondleidingen om meer te leren over moderne en hedendaagse kunst. Het museum is gehuisvest in een prachtig modern gebouw, ontworpen door de architect Abel Cahen.

De muurschilderingen van Step in the Arena

In Eindhoven, de stad van technologie en design, vinden jaarlijks talloze kunstgerelateerde evenementen plaats. Een van de meest indrukwekkende is het Step in the Arena festival, dat bekend staat als het grootste street art festival van Nederland.

Dit jaarlijkse terugkerende evenement, meestal in juni, trekt internationale kunstenaars aan die de stad omtoveren tot een kleurrijk kunstwerk. Met hun muurschilderingen brengen zij verschillende stijlen en thema's tot leven, waardoor elke hoek van de stad een uniek verhaal vertelt. Het bijzondere aan Step in the Arena is dat deze muurschilderingen niet alleen te bewonderen zijn in galeries of musea, maar juist in de openbare ruimte. Hierdoor worden kunst en creativiteit toegankelijk voor iedereen die door de straten van Eindhoven loopt. Step in the Arena draagt daarmee niet alleen bij aan de levendige kunstscene in Eindhoven, maar ook aan de levendigheid en dynamiek van de stad zelf.

In Eindhoven stikt het van de grote en kleine werken met de meest gave Street Art. Je ontdekt deze kunstwerken al lopend door de kleine steegjes in de binnenstad of wanneer je met de auto door de grotere straten rijdt. Mijn advies: geniet van de Street Art in Eindhoven op de fiets. Ontdek de mooiste locaties hier.

Design Academy Eindhoven: broedplaats voor innovatief design

De kunstwerken in het Stadswandelpark

In 1879 kocht koopman Anton Sinkel uit Amsterdam een villa met grote tuin in Eindhoven gekocht. Enkele jaren later breidde hij zijn bezit uit door er nog een aantal naastliggende percelen aan te kopen. Op deze grond liet hij door een tuinarchitect een groot park aanleggen. Dit park was het begin van het Stadswandelpark.
In 1916 heeft de gemeente Eindhoven de grond aangekocht en bestemd voor woningbouw, maar in 1921 werd het uiteindelijk toch ingericht als openbaar park.

In 1982 bestond de stad Eindhoven 750 jaar. Dit werd gevierd met de inrichting van een beeldenexpositie in het Stadswandelpark. Na de tentoonstelling bleven een aantal kunstwerken staan en in de loop der tijd werden anderen toegevoegd. Het wandelpark is inmiddels uitgegroeid tot een fraai beeldenpark met kunstwerken variërend van figuratief tot abstract.

Het Stadswandelpark in Eindhoven herbergt diverse kunstwerken.

Een opvallend kunstwerk in het park is het 'Radiomonument', een bronzen beeld van de kunstenaar Dirk Roosenburg (1887 - 1962). Dit indrukwekkende kunstwerk uit 1936 heeft aan de achterzijde het opschrift “Ter herinnering aan het feit dat vanuit deze gemeente -Dank zij het vernuft van het Philipslaboratorium- de eerste radiophonische verbinding is tot stand gebracht tusschen het moederland en Ned.-Oost-Indie”.

Daarnaast zijn er verschillende moderne kunstwerken te ontdekken in het Stadswandelpark, zoals “Zonnebeeld” van kunstenaar Theo van Brunschot en “Ontmoeting” van Jan de Baat.

Deze kunstwerken voegen een eigentijds en speels element toe aan het park en laten zien hoe kunst kan verrassen en verwonderen.

Kortom, het Stadswandelpark in Eindhoven biedt een diversiteit aan kunstwerken die zowel historische als hedendaagse thema's belichten. Het is een plek waar men kan genieten van schoonheid, reflecteren op het verleden en zich laten inspireren door de creativiteit van kunstenaars.

Klik hier voor een overzicht van alle kunstwerken in Eindhoven.

Street Art  Eindhoven - Super Lempke Roffart

Kunst in de openbare ruimte: De Blob en Flying Pins

De Blob is an inspiring futuristic building in Eindhoven. Designed by architectural firm Massimiliano Fuksas, this striking mall has a unique look thanks to its organic shape and reflective exterior. It is not only a place for shopping, but is also considered a work of art in itself.

Een andere must-see in Eindhoven is het kunstwerk Flying Pins. Dit speelse kunstwerk, gemaakt door kunstenaar Claes Oldenburg en zijn vrouw Coosje van Bruggen, bestaat uit vijf enorme bowlingpinnen die lijken te zweven in de lucht. Het bevindt zich op het Stadhuisplein en symboliseert de sportieve en creatieve sfeer van de stad. 

Zowel De Blob als Flying Pins zijn geliefde bezienswaardigheden en trekken veel bezoekers aan. Tijdens een wandeling langs de kunstroute in Eindhoven kun je niet om deze iconische werken heen. Ze voegen niet alleen schoonheid toe aan de stad, maar maken ook deel uit van de culturele identiteit van Eindhoven.
Op de KunstKaart kun je precies zien waar alle kunstwerken in de stad gesitueerd zijn.

de Blob in Eindhoven
de vliegende kegels

Kunst-evenementen in Eindhoven

GLOW Eindhoven is een jaarlijks lichtfestival dat de stad omtovert tot een spectaculaire lichtshow. Bezoekers kunnen genieten van verschillende kunstinstallaties en projecties die hen onderdompelen in een magische wereld van licht en kleur.

Tijdens de Dutch Design Week (DDW) wordt Eindhoven omgetoverd tot een creatieve hub voor ontwerpers en kunstenaars van over de hele wereld. Bezoekers kunnen hier tentoonstellingen, lezingen en workshops bijwonen die gericht zijn op cutting-edge design en innovatie.

Art Eindhoven is een jaarlijks kunstfestival dat een platform biedt aan opkomende kunstenaars uit Eindhoven en de omliggende regio. Hier kunnen zij hun werk tentoonstellen en verkopen aan geïnteresseerde bezoekers. 

Tijdens de Kunstroute Eindhoven krijgen kunstliefhebbers de kans om diverse kunstenaarsateliers en galeries in de stad te bezoeken. Hier kunnen zij lokale kunstenaars ontmoeten, hun werk bespreken en zelfs kunstwerken rechtstreeks bij de kunstenaars kopen.

De Kunstroute Het Groene Lint is een land-art kunstwerk dat het centrum van Eersel via een 24-km lang kunstwandelpad met het centrum van Eindhoven verbindt. Een groen lint van natuurlijke elementen in de vorm van vlechtheggen, dat een leidraad vormt waarlangs de wandelaar zijn voettocht volgt.  

Glow festival Eindhoven
Dutch Design Week Eindhoven
Expositie van John DutchArt
kunstwerk - Het groene ei
Kunst Galerie Eindhoven van John DutchArt

GLOW Eindhoven: Een Magische Lichtshow

Dutch Design Week: Een Creatieve Hub 

Art Eindhoven: Een Platform voor Lokale Kunstenaars 

Kunstroute Het Groene Lint: Een land-art kunstwerk

Kunstroute Eindhoven: Een Kijkje Achter de Schermen

Eindhoven biedt voor ieder wat wils als het gaat om kunst-evenementen. Of je nu wilt genieten van een magische lichtshow, cutting-edge design wilt ontdekken, lokale kunstenaars wilt ondersteunen of een kijkje achter de schermen wilt nemen, Eindhoven heeft het allemaal. Kom en ervaar de bruisende kunstscene van deze stad!