Kleurrijke Abstracte Schilderijen. Koop Jouw eigen Statement Art rechtstreeks bij de kunstenaar.
Mand
Mand (0)

Op zoek naar een uniek, Handgeschilderd Abstract Schilderij?

Kunst is er in vele vormen en maten, groot en klein, klassiek of modern, en figuratief of abstract. Overweeg je een modern abstract schilderij? Uniek en handgeschilderd?
Laat je dan hier informeren over de magie en de meerwaarde van een handgeschilderd abstract schilderij.


Heb je na het lezen nog vragen of wil je kosteloos advies, neem gerust vrijblijvend contact op met me. Ben je benieuwd naar mijn handgeschilderde kunstwerken, neem dan eens een kijkje in de online webwinkel of maak een afspraak voor een bezichtiging.

Het mysterie achter het handgeschilderde abstracte schilderij

Het contrast tussen abstractie en herkenbare elementen zorgt voor een intrigerend spel van verbeelding en realiteit. Het schilderij daagt de kijker uit om te zoeken naar bekende vormen en figuren in de abstracte compositie. Dit creëert een boeiende dialoog tussen het onbekende en het vertrouwde, waardoor de toeschouwer wordt uitgedaagd om anders naar de wereld te kijken. Het schilderij nodigt uit tot introspectie en reflectie, waardoor het een bron van inspiratie en verwondering wordt.

Waarom een handgeschilderd schilderij meerwaarde heeft

Een handgeschilderd schilderij toont de unieke creativiteit van mij, als kunstenaar, waardoor het een authentiek en origineel kunstwerk is. Het proces van het met de hand creëren van een schilderij stelt mij in staat om mijn eigen persoonlijke visie en stijl tot uiting te brengen, waardoor elk schilderij gegarandeerd uniek wordt. 
Geen twee schilderijen zullen hetzelfde zijn, zelfs als dezelfde inspiratiebron hebben of dezelfde techniek gebruiken. 

Uniciteit en exclusiviteit

Aangezien handgeschilderde schilderijen niet gereproduceerd kunnen worden op dezelfde manier als prints of reproducties, hebben ze een intrinsieke uniciteit en exclusiviteit. Elk schilderij is een uniek kunstwerk dat met de hand gemaakt is door mij, gedurende een periode van vele weken. Het bezit van een handgeschilderd schilderij betekent dat je iets hebt dat niemand anders heeft, waardoor het een speciale en exclusieve toevoeging aan je interieur of kunstcollectie is. 

Handgeschilderde abstracte schilderijen kunnen een grote emotionele impact hebben op de toeschouwer. Dit komt voornamelijk door de expressie van emoties die in deze kunstvorm tot uiting komt en de emoties die het bij jou, als toeschouwer, kan opwekken. Abstracte schilderijen laten mij, als kunstenaar, toe om mijn diepste gevoelens en gedachten uit te drukken zonder beperkt te worden door de objectieve werkelijkheid. Dit maakt het mogelijk voor jou als toeschouwer om je eigen subjectieve interpretatie aan het werk te geven, wat kan leiden tot een versterking van je stemming.

De populariteit van eigen handgeschilderde abstracte schilderijen thuis is de afgelopen jaren sterk toegenomen. In het bijzonder tijdens de corona-periode. Steeds meer mensen waarderen de unieke expressiviteit en creativiteit die deze kunstwerken met zich meebrengen. Dit heeft geleid tot een stijging van de marktwaarde van deze schilderijen, waarbij sommige werken voor aanzienlijke bedragen worden verkocht. Kunstgaleries en veilinghuizen spelen hierbij een belangrijke rol in de verkoop van deze schilderijen. Naast de groeiende interesse van individuele kopers, zijn er ook verzamelaars die zich specifiek richten op het verzamelen van handgeschilderde abstracte schilderijen. Zij zien deze kunstwerken als een investering en zijn bereid om er flinke bedragen voor neer te leggen.

Voor verzamelaars is het echter van groot belang dat de authenticiteit en certificering van de schilderijen gewaarborgd zijn. Een Certificaat van Echtheid speelt hierbij een cruciale rol. Het geeft verzamelaars de zekerheid dat ze een echt en origineel kunstwerk in handen hebben.


Bij elke kunstwerk dat je van mij koopt krijg je dan ook een echtheids-certificaat: het Certificate of Authenticity.
Dit certificaat is voorzien van mijn handtekening en een hologram. Wat de meeste kunstverzamelaars erg waarderen aan dit certificaat, is de opgenomen beschrijving van mijn inspiratie voor het schilderij.

Schilderijen in opdracht
kunst op kantoor

Mijn handgeschilderde abstracte schilderijen hebben vaak een diepe emotionele expressie die niet te repliceren is met digitale technieken, … hoe indrukwekkend AI ook mag zijn. 
Ik kan mijn gevoelens en emoties direct op het doek overbrengen door middel van penseelstreken, kleurkeuzes en compositie. Hiermee geef ik het schilderij een levendige en intense uitstraling. 

Elk handgeschilderd abstract schilderij is het resultaat van mijn artistieke visie en inspiratie, waardoor het persoonlijk en origineel is. Mijn persoonlijke betrokkenheid is voelbaar in elk detail van het schilderij. Het schilderproces vergt naast tijd en geduld ook veel ervaring, technieken en vaardigheden ontwikkeld over vele jaren en talloze schilderijen.
Het geeft je het gevoel van ambachtelijkheid en vakmanschap, en dat geeft een extra dimensie aan het kunstwerk. 

Ontdek de magie van een handgeschilderd abstract schilderij.

Wat waren de gedachten van de kunstenaar, wat ging er in hem om toen hij zijn abstract schilderij maakte? 

Is het niet veel mooier om dat als mysterie te behouden? Al geef ik wel een beetje prijs wat mijn inspiratie bij het schilderij was op het Certificaat van Echtheid.
In plaats daarvan nodig je uit om je eigen interpretatie te geven aan de abstracte vormen en patronen in een kunstwerk van mij. In plaats van een concrete afbeelding of voorstelling, biedt een abstracte schilderij van mij ruimte voor eigen verbeelding en introspectie. Iedereen kan zijn eigen betekenis en emotie vinden in de vormen en lijnen die op het doek of paneel staan. En het leuke is dat verschillende mensen vaak ook verschillende dingen in mijn schilderijen zien. Soms ook vormen of figuren die ik zelf nog niet ontdekt had.
Volg de penseelstreken en structuren en vormen. Ontdek de verschillende lagen verf en hoe ze samen een geheel vormen.
Dit maakt het schilderij interessant en intiem, omdat het de mogelijkheid biedt om een unieke persoonlijke connectie te hebben met het kunstwerk, vanuit jouw gedachten, zoals jij je voelt, zoals jij het ervaart. 

Door de textuur en diepte die met de hand zijn gecreëerd, krijg je een tastbaar element in het schilderij. Het reliëf en de structuur van de verf, structuurpasta en ander materialen geven het werk een tactiele kwaliteit die je kunt voelen met je ogen, en met je handen. 
Ik vind het altijd mooi om te zien hoe een kunstverzamelaar een schilderij bekijkt, en dan voorzichtig met zijn/haar hand aftast. Alsof het fysiek voelen een bevestiging geeft van wat het oog ziet.
Het schilderij wordt zo meer dan alleen een visueel object, het wordt een fysieke ervaring. 
Maak je geen zorgen, een dikke vernislaag beschermt elk kunstwerk van mij. En eventueel schoonmaken kun je doen met een droge of een licht-vochtige doek.

Unieke creativiteit

Emotionele expressie

Textuur en diepte

Door het gebruik van penseelstreken in combinatie met 3D-elementen als stuctuurpasta en steentjes of zand, ontstaat er textuur en diepte in een handgeschilderd schilderij. De subtiele variaties in de dikte en textuur geven het schilderij een tastbare kwaliteit, waardoor het letterlijk voelbaar is voor de toeschouwer. Dit creëert een boeiende visuele ervaring die niet kan worden gereproduceerd met digitale prints of reproducties. 

Ambachtelijkheid en vakmanschap

De Emotionele impact van handgeschilderde abstracte schilderijen

Kortom, handgeschilderde schilderijen bieden een unieke creativiteit, emotionele expressie, textuur en diepte, evenals uniciteit en exclusiviteit. Ze zijn een waardevolle investering voor liefhebbers van kunst en voegen een persoonlijke en authentieke touch toe aan elke ruimte.

Let op de Echtheid van handgeschilderde abstracte schilderijen

diepte en textuur in een schilderij
Abstract schilderij Mutual Symbiosis van John DutchArt
colourfull abstract art
uniek en origineel handgeschilderde kunst van John DutchArt
Emotinele waarde van een handgeschilderd abstract schilderij
Certificaat van Echtheid

Het Certificaat van Echtheid is een essentieel instrument geworden om de authenticiteit en waarde van kunstwerken te waarborgen, en het biedt je de zekerheid dat je een echt en origineel handgeschilder abstract schilderij bezit.

detail van schilderij

Door de afwezigheid van herkenbare vormen en figuren, wordt je uitgenodigd om je verbeelding te gebruiken als je het schilderij te verkend. Dit leidt tot een persoonlijke betrokkenheid bij het kunstwerk, waardoor de emotionele impact sterker wordt. De intense visuele ervaring van kleuren, lijnen en texturen voor een directe connectie van jou met het schilderij. Handgeschilderde abstracte schilderijen hebben een magische kracht om emoties op te roepen en je mee te nemen op een reis van verbeelding en introspectie, als jij je ervoor openstelt.