Kleurrijke Abstracte Schilderijen door Nederlandse kunstenaar John DutchArt. Koop jouw eigen Statement Art rechtstreeks bij de kunstenaar.
Mand
Mand (0)

Indien je in de webwinkel niet kunt vinden wat je zoekt kijk dan eens in de galerie voor inspiratie.

Graag schilder ik in opdracht een schilderij in jouw voorkeurskleuren, maatvoering en stijl, passend bij jouw thuis of kantoor.

Al mijn schilderijen zijn authentiek en worden afgeleverd met een Certificate of Authenticity.  Ik maak nooit prints of replica's van mijn werken omdat deze niet uitstralen wat het origineel doet.   Heb je een kunstwerk van mij, ben je altijd de enige -exclusief- die dit kunstwerk heeft.

Grote Schilderijen

Preservation of yellow (70x90cm)
Categorie:
Sold
Composite:
1 schilderij
Hoofdkleur:
Rood, geel, oranje, Zwart, wit, grijs
Medium:
Canvas op frame
Formaat compositie:
Medium (> 0,47 m2)
Beschrijving

Acryl op canvas, 70cm x 90cm x 2cm.

 

Pablo Picasso was een van de grootste kunstenaars van de 20e eeuw. Beroemd om zijn schilderijen en zijn citaten. Toen ik aan dit schilderij werkte voor een klant die specifiek gele tinten in het schilderij wilde hebben, moest ik denken aan dit citaat van Picasso "Sommige schilders transformeren de zon in een gele vlek, anderen transformeren een gele vlek in de zon."

 

Als abstract schilder streef ik er niet naar om een herkenbaar object, zoals de zon, te schilderen. Ik wil gevoelens en emoties holistisch weergeven in een schilderij, mogelijk verband houdend met een object. Ik wil de beleving van de kracht en de energie van de zon schilderen, het leven dat uit deze energie ontspruit of het geweldige gevoel van de eerste zonnestralen op mijn gezicht in de lente.

 

Ik vond inspiratie in deze woorden van Picasso, ook al veranderde ik de zon niet in een gele vlek, noch veranderde ik een gele vlek in de zon  (;-)