Kleurrijke Abstracte Schilderijen door Nederlandse kunstenaar John DutchArt. Koop jouw eigen Statement Art rechtstreeks bij de kunstenaar.
Mand
Mand (0)

Indien je in de webwinkel niet kunt vinden wat je zoekt kijk dan eens in de galerie voor inspiratie.

Graag schilder ik in opdracht een schilderij in jouw voorkeurskleuren, maatvoering en stijl, passend bij jouw thuis of kantoor.

Al mijn schilderijen zijn authentiek en worden afgeleverd met een Certificate of Authenticity.  Ik maak nooit prints of replica's van mijn werken omdat deze niet uitstralen wat het origineel doet.   Heb je een kunstwerk van mij, ben je altijd de enige -exclusief- die dit kunstwerk heeft.

Grote Schilderijen

Cosmopolitans (150x100cm)
Categorie:
Sold
Prijs:
1395 EUR
Composite:
1 schilderij
Hoofdkleur:
Blauw, indigo, groen, Rood, geel, oranje, Zwart, wit, grijs, Texturen (> 3mm)
Medium:
Canvas op frame
Formaat compositie:
Extra Large (> 1,49 m2)
Beschrijving

Cosmopolitans (Kosmopolieten) zijn mensen die overal ter wereld thuis zijn, ... en anderzijds is Cosmopolitan de naam van een alcoholisch drankje gemaakt met wodka, limoensap, cranberrysap en likeur met sinaasappelsmaak.

 

Ik heb dit schilderij in opdracht gemaakt voor een stel, die goede vrienden zijn geworden van ons. Ze vroegen me om iets voor hen te maken terwijl ze bijna 2 maanden door Oost-Europa reisden. Tijdens hun reis hielden ze me op de hoogte met foto's van indrukwekkende steden, idyllische dorpjes en prachtige natuur. En veel foto's waarop ze op een mooi plekje onder een stralende zon van een drankje drinken. Ik wist niet wat ze dronken, maar kon me goed vinden in de gedachte dat het een Cosmopolitan was. Een Cosmopolitan met dezelfde naam, van totaal andere aard dan de Cosmopolitans die zij zelf zijn.

Ik wilde zoveel mogelijk alle inspiratie die ik kreeg van hun vele foto's in één schilderij combineren. Wat een uitdaging was, omdat hun foto's zo uiteenlopend van stijl waren; van bruisende hoofdsteden met strak georganiseerde structuren tot groene natuur met organische vormen. Afgewisseld met foto's van een drankje onder een gouden zonneschijn.

 

Hoe uitdagend het ook was, als ik naar het schilderij kijk, zie ik dat het er allemaal in zit. Vereeuwiging van 2 maanden van de reis van 2 Cosmopolitans.

 

Acryl op canvas, 150cm x 100cm x 4cm.