Kleurrijke Abstracte Schilderijen. Koop Jouw eigen Statement Art rechtstreeks bij de kunstenaar.
Mand
Mand (0)
Depiction of the cosmos (100x70cm)
Categorie:
Sold
Schilderijen per set:
1
Hoofdkleur:
Zwart, wit, grijs, Metallic of Epoxy, Texturen (> 3mm)
Medium:
Houtpaneel
Formaat compositie:
Medium (> 0,47 m2)
Beschrijving

In het wetenschapsmuseum van Granada hoorde ik voor het eest van de Nebra sky disc, de oudste concrete afbeelding van de kosmos. Het gaf me de inspiratie voor dit schilderij.

 

De Nebra sky disc is een bronzen schijf met een diameter van circa 30 cm met een blauwgroene patina en ingelegd met gouden symbolen. Deze symbolen vertegenwoordigen de zon of volle maan, een maansikkel en sterren (inclusief een cluster van zeven sterren; de Pleiaden). De twee gouden bogen langs de zijkanten markeren de hoek tussen de zonnewendes.

 

De schijf is toegeschreven aan een vindplaats in het huidige Duitsland in de buurt van Nebra en werd door onderzoekers gedateerd in de Bronstijd (2300-1800 v.Chr.), hoewel ook een latere datering in de IJzertijd is voorgesteld. De Nebra sky disc toont de oudste concrete afbeelding van de kosmos die tot nu toe bekend is van waar ook ter wereld.

 

De schijf kan zowel een astronomisch instrument zijn als een voorwerp van religieuze betekenis. De blauwgroene patina van het brons kan een opzettelijk onderdeel van het originele artefact zijn geweest.

 

De vondst bevestigt opnieuw dat de mensen van de Europese bronstijd nauwkeurig de jaarlijkse loop van de zon en de hoek tussen de op- en ondergangspunten tijdens de zomer- en winterzonnewende hebben geobserveerd.

Deze kleurrijke Abstracte Statement Art hangt reeds in woon- en slaapkamers en kantoren en is helaas niet meer beschikbaar.  In de Webwinkel kun je inspirerende kunstwerken zien die momenteel beschikbaar zijn. Zowel om te kopen of huren via de kunstuitleen.

 

 

Het kan natuurlijk zijn dat een inspirerend handgeschilderd schilderij dat je mooi vindt niet meer beschikbaar is, of niet met de juiste afmeting. Of je zoekt juist iets heel specifiek voor aan de muur thuis of op kantoor. Dan kan ik graag in opdracht voor je jouw eigen unieke Statement Art maken.

Benieuwd? Lees hier over een voorbeeld van mijn inspiratie bij het maken van een schilderij in opdracht. 

 

 

Naast het bezoek aan deze online art gallery ben je uiteraard ook altijd welkom bij mijn atelier en kunstgalerie te Eindhoven of de showroom in Venlo. 

Galerie - verkochte schilderijen

Doe inspiratie op uit kunstwerken, die wereldwijd in collecties gehouden worden

Om de afbeelding te vergroten, click op de afbeelding, en nogmaals om verder te vergroten.