Kleurrijke Abstracte Schilderijen. Koop Jouw eigen Statement Art rechtstreeks bij de kunstenaar.
Mand
Mand (0)

Geniet van Abstracte Kunst aan de muur

Vind je mijn kunstwerken mooi en inspirerend, maar heb je specifieke wensen ten aanzien van de grootte, en/of kleurcombinatie? 

Wil je iets dat specifiek voor jou gemaakt is, volgens jouw voorkeur, afgestemd op de ruimte waar jij het schilderij wilt hangen? 

Een uniek schilderij in een bepaalde sfeer, “blending in” of juist “standing out”?

Wat betekent het om een schilderij in opdracht te geven?

Een kunstwerk in opdracht geven heeft dan ook iets buitengewoons, iets bijna magisch, omdat het je de kans biedt om een gepersonaliseerd kunstwerk te verkrijgen. Uniek, speciaal voor jou gemaakt, kunst in jouw naam waar je een leven lang van kunt genieten.

Hoe kun je jouw eigen abstract schilderij in opdracht laten maken?

We kijken daarbij naar kleurencombinaties, gewenste structuren en vormen op voorgrond en/of achtergrond, materialen, omlijsting en maatvorming. Allemaal afgestemd op de locatie waar het schilderij komt te hangen en de bestaande inrichting. Als startpunt is het makkelijk om bestaande schilderijen te bekijken, waarbij je kunt aangeven wat je mooi vindt en wat je juist niet aanspreekt. Denk hierbij aan kleuren, kleurintensiteit, kleurovergangen, kleurcombinaties, hoeveelheid en soort achtergrondstructuren en voorgrondstructuren, 3D-dikte van de structuren, vormen en verhoudingen van structuren en vlakken, toepassing van glans- of matte vernis en/of epoxy, gedetailleerd beschilderde lijst, egale lijst of zonder lijst.

4. We stemmen desgewenst kleuren en vormen nogmaals definitief af voor aanvang.

Indien we het gevoel hebben dat onvoldoende duidelijk is wat voor kleurcombinaties je in jouw kunstwerk wilt hebben, of dat deze kleuren combineren met je interieur, maak ik eerst een kleuren- en vormimpressie op een canvas board voor je. 

Na ontvangst van de aanbetaling ga ik voor je aan de slag voor je eigen unieke Kunstwerk.
 

In het schilderij verwerk ik zoveel mogelijk van jouw wensen, zolang dit niet ten koste gaat van de totaaluitstraling van het schilderij. Voor dit creatieve traject vraag ik je me te vertrouwen en me mijn artistieke ruimte en vrijheid te geven.

Als je 100% tevreden bent ontvang je de slotfactuur. Na betaling van het resterende bedrag ontvang je het Certificaat van Echtheid. Dit certificaat beschrijft de fysieke kenmerken van het kunstwerk en geeft een toelichting op de inspiratie voor het kunstwerk. Het is voorzien van een foto van het kunstwerk, een hologram en handtekening van John DutchArt.

Bewaar dit document goed bij je kunstwerk, het is het bewijs dat je een uniek, origineel kunstwerk hebt, gemaakt in opdracht van jou.

Schilderijen in opdracht
kunst op kantoor

Als je een bijzondere gebeurtenis aan het schilderij wilt koppelen (bijvoorbeeld huwelijk, geboorte, verjaardag), of een locatie (bijvoorbeeld vakantie-eiland, voormalige woonplaats) of inspiratie (bijvoorbeeld een gevoel of een emotie) kun je me dat aangeven en probeer ik het op non-objective abstracte manier te verweven in het schilderij.

Aangezien ik veelal in lagen een schilderij opbouw, soms tot 9 lagen toe, heb ik wel wat tijd nodig voor jouw schilderij. Afhankelijk van lopende werken en de omvang en het aantal schilderijen dat je in opdracht geeft, moet je rekenen op 3 weken tot 7 weken doorlooptijd na aanvang.

Indien je akkoord bent met de offerteprijs en levertijd, vraag ik je een aanbetaling van 30%. Deze aanbetaling is niet restitueerbaar.

Mocht je onverhoopt uiteindelijk besluiten om het kunstwerk dat je in opdracht hebt gegeven niet af te willen, of kunnen nemen, dan blijft deze aanbetaling gedurende een jaar als vrij besteedbaar bedrag bij John DutchArt beschikbaar.  Voor het bedrag van de aanbetaling kan een bestaand schilderij worden gekocht of gehuurd.  Het bedrag kan tevens nogmaals aangewend worden als aanbetaling op een kunstwerk op bestelling, als her-bestelling. Een her-bestelling van een kunstwerk op maat met de gedane aanbetaling, kan maximaal 1 keer gedaan worden.

Je kunt om verschillende redenen een uniek en tijdloos abstract schilderij laten maken, om je interieur te upgraden of om het even welke ruimte te transformeren, om een belangrijk moment te vieren, of om een statement te maken. Ontdek hoe je een kunstwerk voor je huis of kantoor kunt laten maken en ontdek hoe het je leven zal verrijken. Lees verder hoe je mij een prachtig, gepersonaliseerd kunstwerk speciaal voor jou, kunt laten maken.

Wanneer je kunst in opdracht geeft, huur je als opdrachtgever, mij in als kunstenaar om een kunstwerk te maken op basis van je specificaties. Met je specifieke eisen en artistieke wensen.

Niet alledaags, maar ook niet zo heel ongewoon.

Kunst in opdracht geven is iets dat veelvuldig voorkomt in de geschiedenis. Heersers en overheidsinstanties hebben eeuwenlang portretten en standbeelden laten maken om hun macht, privileges en rijkdom te demonstreren.

Dat werkt als volgt:

1. We stemmen met elkaar af wat je wensen zijn.

2. We kijken naar de gewenste termijn waarop je het schilderij wilt hebben.

3. Je krijgt van mij een definitieve offerteprijs.

Afhankelijk van je specificaties geef ik je een offerteprijs af. Meestal kan ik je dit meteen ter plekke vertellen.

​​​​​​​

Voor een indicatie van de prijs kun je kijken naar de beschikbare schilderijen, van dit jaar of het jaar ervoor, in de maat die je zoekt. Waar veel kunstenaars een toeslag rekenen tot 30% voor een schilderij in opdracht, doe ik dat niet. Mijn passie voor schilderen is hier jouw voordeel.

5. Nadat je akkoord bent, volgt een aanbetaling.

6. Na de aanbetaling “the magic starts”.

Mijn non-objective abstracte kunst is altijd uniek en zal derhalve per definitie altijd enigszins afwijken van andere schilderijen die wellicht als referentie gediend hebben voor jouw schilderij, alsook van een eventueel door mij gemaakte kleuren- en vormimpressie op canvas board.  Dit is niet te voorkomen en moet je jezelf vooraf realiseren.

Na 3 tot 7 weken is je kunstwerk klaar en stuur of breng ik het naar je huis waar je het met trots kunt uitpakken en ophangen. Wanneer het kunstwerk op de juiste plaats en in de juiste omgeving wordt opgehangen, zal de ware schoonheid van het schilderij tot leven komen en kun je gaan genieten van je eigen unieke, persoonlijke Kunstwerk.

7. Certificaat van Echtheid.

Om ervoor te zorgen dat het schilderij goed de stijl, emotie en sfeer overbrengt die je voor ogen had, kun je mij enkele foto's, video's of teksten geven die het thema en de sfeer weergeven.

een schilderij met jouw afdruk
Bijzondere gebeurtenissen verdienen bijzondere kunst
Tijd die nodig is voor het maken van mooie kunst
artiestieke vrijheid
De magie van kunst in opdracht
Certificaat van Echtheid